Trouble with Enhanced OWA

CAC access to secure web sites for Android devices using the Thursby Sub Rosa™ app and Thursby branded card readers.
battlpn
Posts: 2
Joined: Thu Aug 25, 2016 12:04 pm

Trouble with Enhanced OWA

Post by battlpn » Thu Aug 25, 2016 12:11 pm

I've been trying to use the new enhanced owa, but all I get is the android spinning circle with the message Connecting to server. The basic client still works if I disable the enhanced client. I'm connecting to https://scottapc.mail.us.af.mil/owa. I'm using a Nexus 7 running Android 6.0.1 with the Aug 5 security patch. FIPS is enabled. Anyone else having this issue or something similar?

michaelwolfe
Posts: 335
Joined: Fri Feb 17, 2012 11:49 am

Re: Trouble with Enhanced OWA

Post by michaelwolfe » Thu Aug 25, 2016 1:51 pm

battlpn,

We are aware of this issue and engineering is working on a solution. If you could please PM me your email address, I would like to start a support call.

Michael

battlpn
Posts: 2
Joined: Thu Aug 25, 2016 12:04 pm

Re: Trouble with Enhanced OWA

Post by battlpn » Tue Sep 20, 2016 10:16 am

michaelwolfe,

I'm still having the same issue. Tried to PM you my email address, but it may not have gone through. Any movement on a fix for Android enhanced OWA?

Thanks and cheers.

michaelwolfe
Posts: 335
Joined: Fri Feb 17, 2012 11:49 am

Re: Trouble with Enhanced OWA

Post by michaelwolfe » Tue Sep 20, 2016 10:36 am

Battlpn,

I have reached out to you from our support database.

Michael

kurtbruggeman
Posts: 2
Joined: Fri Oct 07, 2016 8:34 am

Re: Trouble with Enhanced OWA

Post by kurtbruggeman » Fri Oct 07, 2016 8:42 am

I am having the same issues with OWA (spinning circle). Running on a MOTO G and Lenovo Tab 2A. Have recently update to version 3.0.0.680. I did notice that the new "trial" version on Google Play is 3.1, do I have the most recent update? (Updated last night).

kurtbruggeman
Posts: 2
Joined: Fri Oct 07, 2016 8:34 am

Re: Trouble with Enhanced OWA

Post by kurtbruggeman » Fri Oct 07, 2016 8:45 am

I have been having the same issues (spinning circle). I updated last night to 3.0.0.68. I am running it on a Moto G and Lenovo TAB 2A both are running Lollipop. I did notice the version on Google play is 3.1, do I need to do something else to update to the newest version?

michaelwolfe
Posts: 335
Joined: Fri Feb 17, 2012 11:49 am

Re: Trouble with Enhanced OWA

Post by michaelwolfe » Fri Oct 07, 2016 9:29 am

kurtbruggeman,

We are working on an issue that is affecting Army and Air Force users where attempting to log into OWA with our Enhanced OWA Client may cause a perpetual loading screen, or crash the app. Our suggestion to workaround this issue to to disable our Enhanced OWA Client, which will load your webmail using the web view. I am going to start a support call with you and will keep you updated as engineering has new information. I will also be sure to update this forum post when the issue has resolved.


Michael

jmackabjm
Posts: 1
Joined: Fri Oct 14, 2016 12:22 pm

Re: Trouble with Enhanced OWA

Post by jmackabjm » Fri Oct 14, 2016 12:27 pm

Has there been any fix to not being able to access the enhanced OWA?

michaelwolfe
Posts: 335
Joined: Fri Feb 17, 2012 11:49 am

Re: Trouble with Enhanced OWA

Post by michaelwolfe » Mon Oct 31, 2016 2:11 pm

We are currently testing a version of Sub Rosa that we believe fixes the issue with the Army and Air Force webmail and our Enhanced OWA Client. This version has been sent out to some beta testers and we are waiting for their test results. I will update this forum post when we can confirm that this problem has been fixed.


Michael

Jonathanh2007
Posts: 1
Joined: Wed Apr 26, 2017 9:01 pm

Re: Trouble with Enhanced OWA

Post by Jonathanh2007 » Wed Apr 26, 2017 9:09 pm

Has there been any updates to this? I want to buy this specifically for OWA. I just downloaded the trial this week and it is a nightmare trying to use and no S/MIME support. I can only open an email if I use "Safari" as my agent, otherwise I can't open anything because I can't double click. If I double click it just zooms in and out. If the Enhanced OWA is working for others pleas let me know.

Post Reply